mandag 24. januar 2011

Koselig høstsokk for mannen?


Jeg har laget en herresokk, med et enkelt mønster på. Litt lik mine tidligere Motorsykkelmannens pensokk, men ikke helt lik allikevel...

Nå lurer jeg på: ville dere ha strikket mønstersokker til menn? Eller er jeg helt på jordet når jeg synes at også menn skal ha pene sokker? 

Hva synes du?

Disse er forøvrig også strikket i Sterk, i en litt dus gråbrun farge. Bildet yter ikke fargen rettferdighet, den er mer brun enn det ser ut til. Flott farge for menn, synes jeg. 

Sokk nr. 2 er ikke ferdig ennå, for jeg har startet på enda et nytt mønster i natt.... Og det har noe å gjøre med Grey's Anatomy:-)))) 


I have made another sockpattern for men, with simple false cables. A little like my earlier "Motorsykkelmannens pensokker", but not quite the same. 

Now I'm wondering; would you have knitted socks with cabel pattern for a man? Or do you think men only should be wearing vanilla socks? I think men deserve nice socks, but that is my opinion. 

These are knitted in the Norwegian sockyarn Sterk, from Du Store Alpakka. The color is a pale graybrownish mix, but the photo does not leave the color justice. It's a great color for men, I think. Sock no 2 is not yet finished, because I had another pattern in my head. And I just had to try it out... It is something about Grey's Anatomy witch keeps me awake just thinking patterns. 
To be continued....

11 kommentarer:

 1. joda, de kan godt ha litt mønster på de også..mannfolksokkan altså. Det er vel ofte slik at man tror de ikke liker "dilldall", men det finns menn som liker litt mønster og fletter..
  Så da har man litt for alle for å si det slik.
  Skikkelige fine ble de. Ble nysgjerrig jeg nå på det du begynte på med ala greys anatomy.....

  Go efta og kveld :)

  SvarSlett
 2. Klart de kan ha både mønster og farger, og dette paret var råflott!!....min gubbe hadde ihvertfall syntes disse var ekstra fine!
  Jeg strikker selv sokker for øyeblikket, men de er helt "etter traust-sokk-oppskrift" :O)
  ha en fin dag videre, her pissregner det.
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Hei!!Du er ikke helt på jordet!! De sokkene var kjempefine til en mann!! Jeg har ennå ikke prøvd Sterk-garnet, men det er tydelig mange liker det godt!! AnneK:-)

  SvarSlett
 4. Først må eg berre sei att det er så kjekt å lese desse kjekke å hyggelige kommentarene fra deg. eg digger dem.
  Akkurat no er eg drittsur. Men det går fort over. Fann ut at etter ein heil dag med strikking så har eg lagt opp litt formange masker på leggis nr to. dei ser lik ut no, men det er fordi den eine er dradd mei i sikkert. Må tenke litt kva eg skal gjere. veit det jo, men har ikkje lyst.
  Så til sokkane til ein mann. Klart dei kan ha mønster. alle mine mannfolk. Det vil sei sønner, sviger son og T har fått sokker emd mønster på. Skulle da berre mangle om ikkje menn kan ha fine sokker også. er sokkene store nok kan dei bruke dem så sant dei ikkje er rosa.
  Skjønner at eg må få tak i sterk att, når eg ein gang kjem meg på garnshopping.
  Og ja eg er heldig som har ein mann som liker å trylle emd mel og gjær. Han kan mye anna også :0).
  Ha ein fortsatt fin ferie. Og det beste med ferier er at ein merker kor godt ein har det heime. Klem fra meg

  SvarSlett
 5. JEG synes menner bør ha pene sokker - om akkurat min mann er enig, er en helt annen sak! Sokkene over ville nok vært helt på grensen for ham. Men jeg er sikker på at han hadde likt fargen, den er kjempelekker.

  SvarSlett
 6. Så absolutt kan menn ha både flettinger og annet mønster på sokkene :)
  Noe av det lekkreste er sokkene til herrebunader... det er så utrolig lekkert med en skikkelig mannelegg i flette sokker og resten av bunaden :oD

  klem hk

  SvarSlett
 7. Supre sokker du ha strikket! Såklart kan menn også ha mønstersokker! Jeg har strikket en del russersokker til min svigerfar, for han ønsker seg bestandig hjemmestrikka sokker og jeg synes det er kjekkere å strikke mønsterstikk enn to rett og to vrang ;)

  Ha en finfin uke!
  Klem

  SvarSlett
 8. Mønsterstikk er fint til menn også. Jeg har strikket flere par av motorsykkelmannens pensokker til mannen min og sønnen. Begge liker de sokkene veldig godt.

  SvarSlett
 9. Kjempefine sokker, og skjønner hvorfor du tenker på høst. Heldige mann!

  SvarSlett
 10. Flotte sokker,jeg strikker med mønster jeg og,men må si at det går mest på siden utad.

  SvarSlett
 11. Mønster på "mannesokker" også! Soleklart! Min kjære bruker etterhvert bare hjemmestrikkede sokker (uten tynnere sokker under). Det er sjølsagt jeg som strikker dem til han. Og det er ikke mange par han har som er helt uten mønster. Strikker jeg sokker fra "eget hode" legger jeg som oftest inn litt mønster i vrangborda. Så bare stå på, du!

  SvarSlett