fredag 21. januar 2011

Hva er det nå som er på gang?


Ja, nå kan dere lure:-) Eller... det er vel ikke så vanskelig å se? Jeg har jo mye rart som svirrer oppi hodet mitt når det gjelder strikking, og spesielt sokker. 

Det er fremdeles garnet Sterk som jeg mekker med, og jeg blir bare mer og mer glad i det garnet. Tror jeg med hjertet på hånden... eh... hånden på hjertet kan si at når det gjelder mellomtykt sokkegarn, så er Sterk det jeg liker best:-) Og så slitesterke som disse sokkene blir. Leser både i forum og på blogger om erfaringer med det, og alle sier at det er veldig slitesterkt. 

Men jeg har et problem for tiden, og det gjør at jeg ikke lengre kan sitte i lang tid om gangen å strikke. I ca 3 måneder nå har jeg merket at venstre hånd ikke er som før. Det startet med at jeg merket nummenhetsfølelse i tre av fingrene, og dette spredde seg til også å gjelde tommelen. Straks jeg holdt hånden i ro, forsvant det. Ikke hele tiden, men det har øket kraftig på nå etter jul. Nå får jeg også smerter i underarmen og fingrene, og jeg hovner også opp litt oppafor håndleddet. Våkner gjerne flere ganger på natte (eller dagen) med smerter og prikking i den hånden og underarmen. 

Fra før hadde jeg hørt om noe som heter Carpal-tunnel syndromet, en visstnok litt vanlig sykdom (syndrom), særlig hos kvinner. Leste meg opp litt på det, og tror nok ganske sikkert at det er det jeg har fått. Nå må jeg bare ta det med ro med strikkingen, og når jeg klarer det, så merker jeg også at det roer seg. Så snart jeg kommer hjem fra turen, skal jeg bestille time hos fastlege og få tatt de nødvendige undersøkelsene for armen. Heldigvis klarer jeg å jobbe, og det er jo positivt:-)

Ønsker alle ei flott helg! Kos dere enten dere er hjemme eller borte, og enten det er kaldt eller varmt der dere er:-) 
Jeg koser meg hos Rigmor for tiden, jeg:-)))

15 kommentarer:

 1. Fina sockar du stickar!!
  Det går att operera Carpal-tunnel syndrom, och då blir det bättre. En kär vän till mig har gjort det i båda sina händer och idag är hon en helt annan människa utan värk och kan göra vad hon vill när hon vill, hur länge hon vill!
  Lycka till!
  Kram Susanne

  SvarSlett
 2. Du får få dem til å sjekke både skulder og nakke også, kan være en nerve som ligger i beknip et sted. God bedring!

  SvarSlett
 3. Det var jo ikke å lystelige nyheter, akkurat. Jeg kan ikke annet enn å ønske deg all mulig lykke til!!!
  Men du - det fantastiske sokkemønsteret ditt, A good night's work syns jeg det blir looovlig lenge å vente på!?!
  Og så glemmer jeg det for en stund og sier: gratulerer med avtalen med Du Store Alpakka! Godt gjort!

  SvarSlett
 4. Kjedelig når kroppen setter en stopper for strikkingen. Godt og høre at du har fått fyllt opp lageret ditt med garn på turen:)

  SvarSlett
 5. Så trist å høre at du blir dårlig av å strikke. Vet dessverre hvordan du har det, håper ditt problem lar seg fikse, det gjør ikke mitt:(
  Du får fortsette å lage mønster i fleng, for jammen er du flink. Selv jeg som IKKE strikker sokker har lyst å strikke de gråe:))
  Ha ei super helg og kos deg masse

  SvarSlett
 6. Huffda. Det var ikke artig. Håper legen finner et botemiddel.
  God bedring! Og så du som er så glad i å strikke!

  SvarSlett
 7. Kjedelig for deg som er så glad i å strikke. Håper det retter seg ettehvert eller at det kan gjøres noe med det.
  Ønsker deg god bedring!

  SvarSlett
 8. Vokner av og til om natt av att noen av fingrene sover eg og. veit at det er i albuen. Sjekka det i 1999. Så lenge eg ikkje dovner vekk heilt så gjer eg ikkje noe med det. Eg tror altså att den zapperen min har hjulpe emg og akn hjelpe deg. men no skal eg ikkje amse meir om den.
  Strømpene elelr sokkane dine ser spennde ut.
  Eg skal kjøpe emg opp litt sterk når eg er på garnshopping i april/mai. Til den tid skal eg berre bruke av det eg har og kjøpe inn til konkrete plagg.

  Kos deg masse masse vennen. Og nyt det å bli boertskjemd, for det trur eg nok du bil. Hils dem som fortjhener det.

  SvarSlett
 9. Så fine sokkene dine ser ut til å bli. Kanskje må jeg prøve ut dette sterkt garnet engang du skryter sånn av. Og nå som jeg kan strikke igjen må du bare rope ut om du trenger en sokkestrikker til noen av prosjektene dine :O)

  Trisst med håden din som ikke fungerer som den ska da. Håper det ikke er dette men at det går over av seg selv igjen så du kan strikke masse :O)

  SvarSlett
 10. Hei!! Det høres ut som du må lytte til kroppen din mht strikkingen.... Men jeg kjenner følelsen når man kjenner at dette ikke er bra for meg. Du får statse på at det er hjelp å få!! God helg! Hilsen AnneKari:-)

  SvarSlett
 11. Sterk har eg enda tilgode å prøve, trur det må bli det neste sokkeprosjektet mitt.
  God helg.

  SvarSlett
 12. Så spennande å sjå kva du held på med. Kjedeleg når armen hindrar deg frå å gjere det du trives så godt med. Håpar legen kan hjelpe deg når du kjem heim att, slik at dagane vert litt enklare. God helg!

  SvarSlett
 13. Hei.Kjempe fine sokker du holder på med.Surt på Nordvestlandet nå.Inne fyrer på peisen kos med håndarbeid.Et dikt til slutt.
  Selv den hardeste vinter bærer en gryende vår i sitt hjerte.
  ~ Gibran ~

  Ønsker deg en riktig fin helg med din striking.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 14. Først og fremst: god bedring! Håper dette er noe som kan fikses slik at det ikke går ut over strikkingen din. Du lager så masse fint. Og dette du nå er igang med ser spennende og flott ut. God helg!

  SvarSlett
 15. Du overraska stadig. Lurer på hva det blir til slutt. Ønsker deg alt godt når du koser deg i Sarpsborg:)

  SvarSlett