fredag 28. januar 2011

Ingrid-, garn- og jubileumsgleder

  Lillejenta mi vokser fort, og årene går også fort... Nå har hun blitt hele 9 år og jeg har snart ikke lillejente lenger.... 

Hun har nettopp feiret to bursdager, en her hjemme på Reipå, og en sammen med "gamle" venner og klassekamerater i Sarpsborg. Hun fikk mye penger i gave, og vi dro på Toy 'r us i Sarp, og der kjøpte hun bl.a en Paper Jamz gitar. Tror jammen jenta er litt musikalsk, for hun fikk til å spille på den. Det er forhåndprogrammerte melodier i den, og hun legger til gitarspill når hun slår an strengene.  

Og så tror jeg hun liker å opptre, og det er jammen en god egenskap, spør du meg:-) 


 Eh... hmmm... garnkjøpestopp? 
Ja, jeg har tenkt tanken, og vært ganske flink i det siste.... 
Men en plass går jo grensen for hvor flink en skal være...

Øverst er det 10 hesper Ask fra Hifa, og disse måtte jeg jo bare kjøpe da jeg plutselig ramlet over en nettbutikk som solge disse billig.  Hva jeg gav for hespen, husker jeg ikke nå, for det er ei stund siden disse kom, men billig var det. 

Dette er herlig totrådet ullgarn, og jeg gleder meg til å sette pinnene i disse. Har planer om et skjørt ganske lenge, og begge disse fargene er velegnet til det. Genser kan det også bli...

...men det betinger jo at jeg klarer å slutte å strikke sokker, og ikke minst å sitte og putle med mønstre...
Måtte innom Husfliden i dag da jeg var i Bodø, og jammen ble det ikke flere nøster Sterk med meg hjem. Har jo et par mønstre til i hodet som vil ut, men jeg må jo faktisk strikke sokkene samtidig. Det går alt for sakte for meg, så nå har jeg to sokker liggende som mangler make...hihi....

Og 4 nøster Mirasol ramlet på uforståelig vis også ned i vesken min. Det har seg nemlig slik at jeg har kjempelyst å strikke en stor, deilig hals av disse, og her har jeg også ide ogll  mønster i hodet...

Og se på denne fargen, dere:-)
Dette skal bli Still Light, og den skal jeg strikke under VM i Oslo. 
Lucca Fino heter garnet, og er en superdeiligmyk merinoull... 

Jeg har kjent og tafset litt på Safransax (eller i hvert fall hennes Still Light) og det var en nydelig opplevelse. Så jeg bestilte sporenstraks 4 hesper fra Danmark. Det ble ikke så dyrt, kom i hvert fall under tollgrensen:-) 

Jeg har i ettertid hørt at Lucca Fino nupper en del, så jeg er veldig spent.


Til slutt vil jeg nevne at herlige Vibbedille, med all sin positiviet, og alle sine supre og spreke prosjekter, har en giveaway i bloggen sin.
Her finner du flere kulturer i skjønn forening, og en deilig miks av mat, strikking og hverdagssysler. Det er ikke helt sjelden at jeg har blitt sulten på både mat og nye prosjekter når jeg har besøkt bloggen hennes. 

Ta en tur innom da:-)

10 kommentarer:

 1. Du snakker om at EG friter!?? Du er jammen ikkje et HÅR bedre selv hehe

  Det der Lucca så nyyydelig ut!!! Eg har en del Lucca tweed, så hvis deter like mykt kan eg fort bli hekta ja!!!

  Er ganske å lett påvirkelig hehe

  Gleder meg til å se den ST`en, nydelig farge!

  JDDA, da var det jammen FREDDA gitt!
  KOS deg og ha ei herlige helg!!

  Kos & Klem fra Vibbedille ;))

  SvarSlett
 2. ja her var det litt av et utvalg, så dette kommer til å bli en hel del flotte plagg! Ja er det ikke lett å la seg friste!

  SvarSlett
 3. Hei du skjønne rare venn. Rare er ment posetivt altså :0). garnstopp og så kjøper du alt det der. Du er no god da. Masse herlig garn. Hifa har eg hørt er bra men aldri vore borti. Sparer på strikkekontoen og har planer om å gjøre noen innkjøp til våren eg.

  Du er så flink som får til å skrive ned oppskriftene. Eg liker jo å skrive, men da i arena der det ikkje gjør noe om eg skriv feila mine. Og det går jo ikkje så fort. Så skulle eg skreve ned smatidig som eg strikker, så hadde ting ikkje blitt ferdig. Nei eg får berre bruke den første å sjå etter som eg alltid har gjort. Og som regel går det bra. Noen ting klarer eg å skrive ned i ettertid. Når eg har lært meg oppskrifta utenatt. Da er det lettere. men da treng eg jo ikkje å skrive det ned sjølv. Så det er berre om noen ber pent.

  Lisje jenta di er stor ja og åra går fort. Tenk på meg som er bestemor til to og den elste er berre tre år yngre enn di lisjejente. Det er ein god egenskap å ta emd seg seinare i livet at ein liker å opptre. kommer seg nok frem i verden ho som sin mor.

  Ha ei fin helg, nyt det å ha kome heim og sett no ikkje i gang å jobb formasse da. klem

  SvarSlett
 4. ÅÅÅÅÅHHHHHH
  Kjenner i hver en fiber i kroppen at det snart e på tide med litt sjåpping ! Garnsjåpping.....
  Du verden så mye lekkert :)
  Skulle gjerne strikket st eg og, den ser lekker ut.

  SvarSlett
 5. Nå har du mye flott garn og sette pinnene i:) Ønsker deg en god helg:)

  SvarSlett
 6. Ja, ungene vokser til, så vel overstått bursdag i heimen!..og liker hun å opptre, så er det kjempefint, spør du meg!
  Sannelig har du kjøpt mye herlig garn, så jeg gleder meg til å se hvilke kreasjoner som kommer;)
  Kommet hjem fra et døgn på Røros på seminar, så nå er det natta her;)
  Kos deg helga, klem fra meg;)

  SvarSlett
 7. Masse nydelig garn du har kjøpt. Ha en flott helg

  SvarSlett
 8. Min st nupper under armene, men det er verdt det. Den er så myk og deilig, så da får vi heller bruke nuppefjernern;) Og Bitta ; den farga va kjæmpefin altså ;)hmmmm litt messunnsam her no.....;)God helg :D
  Vi snakkes

  SvarSlett
 9. Åh så mye lekkert garn du har fått samlet sammen der:-) Blir jo spennende å se hva som skal bli av det.

  SvarSlett
 10. Savner dere, og kanskje det blir et besøk snart i nærmeste fremtid. Håper det iallefall.

  Gi Ingrid en stor klem fra meg. Vi savner dere alle sammen. Her blir det antageligvis snart en aketur i snøen og det skal bli godt.

  Klem.

  SvarSlett