tirsdag 17. mai 2011

I Elias Blix' rike, 17. mai og litt sommerluer:-)


Vi har vært samlet igjen, broren min, søssa og Marcus, og min familie:-) Det var duket for en liten grilltur i det fri, og siden søssa bor på Inndyr, dro vi i fjæra der. Stedet vi dro til ligger rett nedenfor Gildeskål kirkested, et ærverdig gammelt kirkested langs kysten. 
Været var først litt lett overskyet, men det klarnet mer og mer opp mens vi var der. 
Det er vel unødvendig å si at vi kosa oss, både store og små:-)


Eh...kremt, ikke bare grilling ute i det fri - litt heklegleder må også til...
Gildeskål kirkested, som ligger ca 3 km fra Inndyr sentrum, har to kirker og er kommunens tusenårssted. Den nyeste kirken er fra 1881, mens Gildeskål gamle kirke er ei steinkirke fra ca 1130. Denne er omtalt som en av de viktigste steinkirkene i Nordland, blant «de fem store» fra norsk høymiddelalder (1150–1300). De andre fire finnes i Alstahaug, Herøy, Dønnes og Bodø (Bodin). Kirkestedet består også av prestegård, forpakterbolig, stall og fjøs (fra Wikipedia).Helga har vært fortreffelig, men ett skår i gleden ble det... Broren min tror stadig han er et barn, og var ute og sendte frisbee sammen med lillesnuppa og noen venninner av henne. Det endte med et kraftig kink i ryggen, og påfølgende dager med smerter. Ikke klarte han å kjøre hjem heller, men for meg var jo det bare fint:-))) 
Han er her ennå...hihi:-) Og har feiret en flott 17. mai sammen med oss!

Bildet over viser til venstre Johanne (som jeg ikke fikk tid å knipse i bunad i dag før hun dro avgårde) kledd for å dra ut på 16.mai-feiring i går kveld. Store flotte jenta mi:-) 
Oppe til høyre er lillesnuppa flankert av onkel og pappa'en sin, og det er kjempestas å få være sammen med de flotte og viktige mennene i livet hennes:-)
Nede er hun flankert av onkel igjen, og så mamma'en:-) 

Hipp, hipp, hurra!!!!!Jeg har fått heklet 3 luer, inspirert av Elisabeth
Øverste er lillesnuppa sin, nederst er hennes venninnes lue, og til høyre bror sin.
De ble godt mottatte, alle 3. 

Kan ellers fortelle at mysteriesokkene nå begynner å bli ferdige, og det kommer snart et innlegg med mange flotte sokker. 
Deltagerne har vært sååååå kjempepositive, og jeg har hatt det veldig gøy!
Dette må jeg bare repetere et annet år:-)

9 kommentarer:

 1. Høres ut som en perfekt 17.mai;)
  Flotte luer til slutt her!
  Vi har hatt vekslende vær, men alt i alt en god dag.
  Nyt uka videre, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Fine bilder fra helga og 17. mai, og luene ble kjempefine!

  SvarSlett
 3. Fine 17 mai bilder. Nei eg har ikkje ei dotter som heiter Johanne, men eg har ein son som heiter Johannes :) eg måtte lesa innlegget ein gong til for å sjå om eg hadde skrevet feil. Eg har tenkt på sjal eg og, kva mønster då? Det er det som er problemet. ha ein fin dag.

  SvarSlett
 4. Hei skjønne venn.
  høyres ut som dere hadde ein flott tur på standa med grilling, leiking for alle "barna" med vekslende hell og litt nødvendig håndarbeide. Supre luer vart det.
  Så koselig eller vel, ja det er kjekt å ha bror hos seg på 17. mai også. at han var der fordi han ikkje kunne kjøre heim er vel både kjekt og litt trist for han da. Kjekt at dere feirer samman med pappaen til lillesnuppa. Sånt liker eg å sjå.
  skjønn storejenta di ja. Fikk litt sjokk da eg såg ho på det bildet. Ligna sånn på ei vennine av emg som gjekk bort for 3 år siden. Men når eg såg bedre så såg eg at det var storejenta di :0).
  ta vare på deg sjølv videre vennen min. Stor klem fra Høy.
  p.s. gler meg til å sjå mysterie sokkene

  SvarSlett
 5. Meget fine bilder og flott vær. Selv om ryggen min ikke har vært den beste de siste dagene:/

  Takk for den fine luen forresten;)

  SvarSlett
 6. Høres ut som en flott weekend og feiring:) Flotte luer du har heklet:)

  SvarSlett
 7. Stakkers broren din, håper ryggen er bedre. Flotte bilder fra både strandtur og 17.mai feiring. Og luene du har heklet var skikkelig tøffe.

  SvarSlett
 8. Høyres ut som ei flott 17.mai! Håpar bror din er betre. Nydelege huer! Mysteriesokkane dine er fantastisk nydelege!! Har vore litt travelt her i det siste, men i morgon er målet å strikke dei ferdige og kome i gong med dei andre. ;)

  SvarSlett
 9. Deilig 17. mai her nord ikke sant! Og fine luer, håper det ikke blir bruk for dem på lenge, lenge!

  SvarSlett