torsdag 9. desember 2010

Tovedilla del 2 og flinke musikere:-)

 Først må jeg bare vise fram de flotte og tøffe aspirantene til Reipå Hornmusikk, som åpnet den årlige julekonserten i dag. De spilte mange små melodier, og det låt flott:-) Hver og en fikk lov å velge om de ville spille en liten snutt alene, og Ingrid Marie (nr. 3 fra venstre) var en av to som turte det. 

Stor applaus:-)))))

 Her kommer vurderingen av toveprosjektet mitt:
Først er det disse Månetoppvotten, som er strikket av dobbelt Pt2-garn, på pinner nr. 5,5. Dette garnet var flott å tove, og de er myke og gode etterpå. Og så tovet de akkurat så mye som jeg ville:-)
Jeg kommer nok til å handle mer av Pt2-garn. 

Alle vottene og tøflene tovet jeg på 40 grader, på et forholdsvis kort program. På maskinen står det syntetvask. Jeg hadde i 2 ss grønnsåpe, samt 1 ss salt (et råd jeg har fått fra min mor).

 Disse tre parene med "Sjyvotter" har jeg strikket i Fritidsgarn på pinner nr. 5,5. Jeg liker godt fastheten og mykheten også her, men jeg tror at jeg med fordel kunne brukt tykkere pinner. 

Men Fritidsgarn kommer nok til å bli et favorittgarn til toving. Mest fordi jeg har det lett tilgjengelig hos Willumsen.


Disse vottene som er strikket i Mor Aase, ble altfor mye tovet. De er harde og for tykke, og ble litt for små.. Jeg kan nok bruke Mor Aase til toving, men da må jeg beregne større votter i utgangspunktet, samt et enda kortere program i maskinen.
 Vamsegarn fra Rauma er bare helt herlig til toving:-) Litt tynnere enn Fritidsgarn, og jeg brukte også her pinner nr. 5,5. De tover litt mer enn Fritidsgarn, men de ble passe allikevel. Sikkert fordi jeg har tovet nettopp med dette garnet, så jeg visste at jeg måtte strikke dem litt lengre.

Ved siden av Fritidsgarn, blir også dette en favoritt.

Det var ett par til som jeg tovet, et lite par i Fritidsgarn (de blåmelerete). Men de forsvant til Marcus før jeg fikk tatt bilde:-))) 

Og så var det EM-strikken da... Som de fleste kanskje har oppfattet, så jobber jeg natt. Og i det siste har jeg jobbet veldig mange netter, og nå har jeg store problemer med å snu døgnet. I går var første frikveld/natt på 5 døgn, og det var jammen ikke lett å bli trøtt i natt. Jeg ble sittende oppe til tidlig morgen, og etter at alle trådene var festet på toveprosjektene mine, så gikk jeg i gang med denne genseren. Det er et bidrag til EM-strikkingen, og jeg synes jeg har kommet langt allerede. 

Hvordan dagen har vært? Jo, det skal jeg fortelle dere... Måtte sove store deler av dagen pga natten, så jeg må nok slite noen døgn med å komme på rett kjøl igjen... 

Fortsatt god advent til alle som kikker innom:-)

17 kommentarer:

 1. For en flott aspirantgjeng det var bilde av her.
  Vet hvordan det å spille, da jeg selv er en ex saxofonist. Moro å opptre da, men litt skummelt de første gangene.
  Mye fint å se av toved arbeid her..suger til meg all lærdom fra de som tover..har jo tenkt å lage mer tovede arbeider selv, ble liksom ikke helt fornøyd med det jeg har lagd før..
  Og det med å snu døgnet er ikke bare bare..håper du slipper å slite for mye på den fronten.
  Ha en fin fredda og go helg :)

  SvarSlett
 2. du må slutte med de dere nattevaktne da, for du kan da ikkje sover bort dagne når du har fri ....
  Flotte votter. Likte best Blånissevottene da hihi. sitter her og ser på barnetv åleine , gamle kjerringa.
  Du er dyktig som driv med denne tovinga. Det er jo som kkjent farlig hihi.
  Ho er så skjønn lisje pia di. kjekt når dei veks til og kan vise seg frem. Øyestenen til mammaen sin slik resten av ungeflokken er.
  Håper du får sove litt tidligere i kvled da. kan hende det hjelper å legge seg og ikkje sitte å strikke . klem

  SvarSlett
 3. Dine tovede votter og tøfler ser flotte ut:)

  SvarSlett
 4. Flotte produkter!Jeg ser du er misfornøyd med Mor Aase, var det grått magebind, eller?
  Pt 2 garn har jeg hørt tover bra dobbelt strikket, men jeg har ikke prøvd.
  Lykke til videre!

  SvarSlett
 5. wow, så mange fine tova produkter!
  Helt generelt, så er det ofte sånn at billig garn tover mer enn dyrere garn, så at Mor Aase tover mer/hardere enn de andre er for meg helt naturlig. Egner seg godt til tøfler, så gjerne kan toves hardt og bli veldig tykke! :-)

  SvarSlett
 6. Oi- så mye flott du har strikka i det siste!!!! Pt2 er skikkelig bra, men om du vil ha skikkelig gode og varme votter anbefaler jeg dobbel pt3 (gjerne i perlestrikk)- de blir de beste vottene syns jeg :o) Men det er jo en smakssak.
  Så langt du har kommet på EM- strikkinga di! Ser ut til å bli kjempefin!!!
  Jeg tover mest med karda ull om dagen, jeg da- men nå har jeg fått bestilling på votter- før jul- så da må jeg fram med de tjukke strikkepinnene mine :o)
  Kos deg masse i adventstida, gode klemmer fra oss på Fjellstad

  SvarSlett
 7. Glemte å si at Ingrid Marie var kjempetøff som spilte aleine!!!! Stas altså! Jeg kan ikke spille en eneste tone, så jeg er kjempeimponert!!!

  SvarSlett
 8. Flotte aspiranter, ikke rart mamma er stolt. Du har virklig stikket og tovet masse fint i det siste. Jeg også fikk strikket mye mer den gangen jeg gikk nattevakter. Mye tid til å sitte ned rolig, noe som ikke går på dagtid.

  SvarSlett
 9. Tovinga gjekk flott ser eg og det vart masse flotte votter og tøflene blei supre og!!Ha ein fin dag!!

  SvarSlett
 10. Så flott! Og kjempekjekt med konkrete erfaringer for oss tove-noviser1

  SvarSlett
 11. Hei.Kjempe fint med korpsmusikk.Nydelige votter og sokker.Ønsker deg en riktig fin førjulshelg.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 12. Hei Bitta:)Flott gjort av din datter å spille alene syntes jeg,og korpsmusikk er jo en koselig fritidsaktivitet å holde på med:) Tenker du har mye musikk i heimen når det skal øves. Men så mye flott du har strikket og tovet,og når det gjelder tovegarn,har du prøvd Toppull fra Sandnes garn? Det er også et suverent tovegarn.
  Vil få ønske deg en fortsatt fin adventstid:))

  SvarSlett
 13. Flotte aspirantar! Flotte vottar og tøflar. Kjekt når det går sånn nokonlunde som forventa med tovinga. ;) Off, sikkert tungt å snu døgnet igjen, ja. Du har skikkeleg turbostrikkepinnar så langt som du har kome på gensaren!! Lykke til med sovinga framover. ;)

  SvarSlett
 14. Så flink og modig Ingrid var :) Og for en produksjon du kan vise fram. Regner med du har en del som du ikke kan legge ut på bloggen også. Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 15. Så flott at Ingrid er med og spiller i korpset:-) Det er helt utrolig hvor mye du har fått strikket i det siste! Jeg la inn deg som forslag til blogger å besøke i kalenderen til Strikkeoppskrift.no og ser at du er blitt med på lista;-) Ha en fortsatt fin adventshelg!

  SvarSlett
 16. Her var det mye nytt på noen dager. Flotte toveting, og spennende EM-strikk. Du har en utrolig produksjon. Må bare beundre deg som rekker så mye.

  SvarSlett
 17. Kjempefint!!
  Har ikke hørt dette med salt, så takk for tipset!
  Fritidsgarn er min favoritt på votter, Cortina soft på tøfler, for det tøver enda mer og blir stødigere.
  Flotte sjyvotter!!
  Klemmings;)

  SvarSlett