fredag 3. desember 2010

Såvidt advent og masse halvferdige gaver:-)


 Ja, jeg har pyntet litt til advent, men det er altså så langt jeg har kommet. Ingen jul i sikte ennå, men det er fordi jeg har jobbet utrolig masse i det siste. Og i kveld går jeg på atter 5 nye nattevakter....

Men... etter det har jeg mange, mange dager fri, og vi skal pynte til jul da. Og bake masse, og pakke gaver og glede oss over høytiden som skal komme. 

I år skal vi dra til far på Støtt å feire jula, og det ser vi fram til. Sist jul var vi jo også der, men da ble det liksom ingen ordentlig jul for vi mistet jo mamma like før jul. Og begravelsen ble i romjula

Om jeg ser fram til jula? Vel, jula blir vel aldri som før etter at mamma gikk bort, men vi håper og tror at vi skal kose oss i år alllikevel. Det er godt å være samme i sånne høytider.
 Strikkekroken min har også fått lilla lys nå, og de har jeg brent flere ganger allerede. Litt strikkerot er det alltid der:-))))

 Pakkene til ungene er hengt opp for tre dager siden, og her er litt av rekken. Ikke så kjempespennende innhold, men jeg ser at de liker dette ennå... alle sammen:-) 72 pakker ble hengt opp:-)

Stuebordet er også pyntet i lilla... jeg bare ha lilla i adventa... :-)

 Litt produksjon av gaver har det også vært. Og disse tør jeg vise fram her for mottakerne er ikke inne i bloggen min å se... Men hvis de skulle være det, så skriver jeg i alle fall ikke hvem det er til...hihi..

Halsen ovenfor er strikket i Drops Merino Ekstra Fine, og i ca str. 8 år:-)

 Disse vottene som hverken har fått trådene festet eller er tovet er i ca str. 4 år. Strikket i Fritidsgarn, og jeg er spent på størrelsen etter toving. Ennå har jeg ikke strikket og tovet så mye at har særlig erfaring med det. Men det retter nok på seg nå, for jeg er litt hektet på dette for tiden... :-)


 Dette settet, som kun mangler tåa på tøflen er en presang til ei god venninne. Hun har ønsket seg tova votter og tøfler lenge, så nå skal hun få det. Foruten å feste trådene, skal jeg også prøve å brodere et hjerte på vottene... og muliggens på tøflene også... Strikket i Rauma Vamsegarn.
Og så denne "Sjyvotten" som jeg startet på helt impulsivt i dag. Var på kafe sammen med far, og siden jeg ikke klarer å holde hendene i ro, og hadde både pinner og garn i veska, så var fristelsen for stor. Disse er ganske like dem jeg strikket tidligere, men nå har jeg brukt tynnere pinner på mønsteret, sånn at de går litt inn der. Dette tror jeg var lurt, og jeg så det i et mønster hos ei bloggvenninne (som var så snill at hun gav meg oppskriften) 

Jeg har også fått hint om at flere ønsker seg "Sjyvotter", så jeg må prøve å få lagd flere av disse.. Helst til julegaver:-) 

15 kommentarer:

 1. Så koselig du har fått det rundt deg, Bittami. Hari kke funnet fram noe enda jeg. Må visst kjøpe meg litt mer tid ser et ut som. Mange flotte strikkeprosjekter har du også. Ha en fin adventstid, Bittami

  SvarSlett
 2. så fint og lilla du har pyntet til advent. Ser skikkelig koselig ut. Her er det ikke en julepynt i sikte enda. Håper jeg kommer litt i for til slike aktiviteter snart :O)

  SvarSlett
 3. Synes du har adventstida i boks,jeg, og godt å høre at du får noen dager fri etter en 5-netters vakt.
  Flott hals i godt garn, nydelige votter og sokker du er i gang med, blir gode gaver dette!
  Husk og kos deg masse når du får en ledig stund, klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Hei.Så koselig du har pyntet.Kjempe fine ting du har strikket og holder på med.Du er kjempe flink.Forstår deg godt er ikke kjekt å miste noen av sine nermeste.Tanker kommer oftes i jula.Ønsker deg en riktig fin førjulshelg.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 5. Så koselig du har pyntet til advent og gavene er på pinnene ser jeg:-) Skjønner at det blir en rar jul i år. En mamma er en mamma, synger Gustav Lorentzen. Har du hørt den? Det er en fantastisk sang. Jeg har også pakket inn 72 pakker til mine. Den eldste må dele kalender med kjæresten, så de får åpne annenhver dag. Lurer på når de ikke vil ha kalender mer, jeg... Ha en flott førjulshelg!

  SvarSlett
 6. Heisann
  Bare innom i hurten og sturten (følger med på X-faktor...) Ja, jeg er Troja - så kjekt at du kom innom bloggen min. Har vært lite aktiv på Projo, men det blir nok mer nå. Ønsker deg en god helg. Klem

  SvarSlett
 7. Flink du er. Jeg skal lage julekalender til Jens, men må få pakket den inn først. Men jeg lover at den skal bli knallbra:)

  SvarSlett
 8. Du har jammen laget mye fint nå - sjyvottene forstår jeg godt at folk vil ha:)

  SvarSlett
 9. Har da pyntet masse til advent du. har liksom ikkje kommet igang eg enno. skal begynne på mandag tror eg.
  det har eg kanskje sagt før. Nå sover godjentene enda vi ikkje hadde cd spille med ei historie på. Så farmor måtte fortelle ei eller var det 4 historier. I morra skal vi både ett og hitt.
  så flott at alle barna får adventskalender. Og du og kanskje.
  Masse flotte gaver blir dette. Skulle sikkert ha kommentert når eg var litt mindre trøtt. For eg kjenner no at eg er litt sliten.
  god nattevakt eller vakter. klem

  SvarSlett
 10. Veldig søt hals! Mye fint du har strikket! Jammen mange pakker å pakke inn!

  SvarSlett
 11. Mye fint du har laget. Tova votter er bare morro og strikke, og deilig og ha på seg i kulda. Har strikket flere jeg også. Flitt hals også.

  SvarSlett
 12. Du tryller stadig fram noe nytt på pinnene dine! Så koselig du har pyntet med lilla lys. Jeg liker å ha lilla adventstid først og så glir det mer over i julepynt siste uka før jul. Sitter nå med morgenkaffen og lilla lys på bordet og tar en bloggrunde. Det gjelder å kose seg når en har muligheten. Forstår godt at det føles litt spennende hvordan jula blir for dere i år. Det er alltid vemodig og savnet føles sterkere ved høytider, særlig når du mista moren din rett før jul. Men så er det ekstra godt å være sammen og kjenne samholdet mellom dere.
  Kos deg i adventstida mellom nattevaktene!

  SvarSlett
 13. Så koseleg du har pynta og mykje flott du har laga. Ønskjer deg ei fin adventstid mellom nattevaktene.

  SvarSlett
 14. Så masse fint du har laget i det siste. Blir nok mange glade mottaker til jul. Og det ser skikkelig koselig ut hos deg også. Løperen på stuebordet ditt var bare kjempefin.

  SvarSlett
 15. Det var da skikkelig adventskos hos deg, minst like mye som her :) Ser du også har et lass med gaver som ikke kan vises fram på bloggen enda. Jeg får det travelt i mellomjulen når jeg skal blogge alle strikkegavene. Til nå er det vel 9 luer og 4 par votter :)

  SvarSlett