lørdag 18. september 2010

Forandring... og glade toner:-)


Da jeg dro på jobb i dag måtte jeg bare ut å ta litt bilder. Vi har supert vær for tiden, og man kan nesten si at vi har fått sommeren nå i september:-)Jeg møter som oftest hurtigruten når jeg starter jobb kl 10. Da er nordgående hurtigrute nettopp lagt fra kai på Ørnes, og det er et flott skue når den snirkler seg gjennom Stisundet.


I dag var det Nordlys som dro avgårde og den er vel staselig? 


I disse dager har jeg tatt en avgjørelse når det gjelder mitt jobbliv, og har bestemt meg for å gå tilbake å være sykepleier på heltid. Eller, dvs jeg har fått jobb i 75 % på sykehjemmet her. Det betyr også at jeg må ta farvel med garn- og skobutikken.... Ikke noe jeg gjør med lett hjerte, men det ble for tøft for meg å kombinere.


Akkurat som hurtigruten var jeg i sving hver enda dag, og jeg tok nettene til hjelp for å få endene til å møtes.. Det ble stadig klarere for meg at dette var ikke sunt for meg, og slett ikke for familielivet. 

Jeg starter derfor i nesten ren nattstilling fra 1. okt, og slutter også i butikken da. Det blir vemodig, men jeg trøster meg med at den er i nærheten, og jeg kommer nok ofte til å stikke innom og tafse litt på garnet innimellom. Turnusen er slik at jeg nå får fri både dager og netter i strekk, og det ser jeg virkelig fram til. På den måten får jeg bedre tid hjemme, og jeg får faktisk også tid til å reise litt bort om jeg skulle få lyst til det. 

Broren min skal flytte til Vesterålen nå i slutten av denne måneden, og det er ikke med udelt glede for oss som bor her. Men jeg både tror og håper at han kommer til å trives. Og nå når jeg begynner i ny jobb, får jeg også mulighet til å besøk dem:-) 


Dette bildet er tatt sist helg da han var på besøk, og det er ikke tvil om at Ingrid setter stor pris på onkelen sin. Her viser de fram, på sin spesielle måte, et par nettopp pjonede votter. Han har visst tatt helt av med pjoningen, og det ene votteparet etter det andre popper opp:-) Ta en titt i bloggen hans selv.... 


Til sist; dette er Johanne sine undersåtter:-) Hun har pyntet seg til bursdagsfest for ei venninne, og jeg må bare beundre dem som klarer å gå med sånne sko. Men du verden, så lekkert:-) Hun har forøvrig nettopp fått tatovering på ankelen, og har noen søte og glade toner som flagrer oppover mot leggen:-)

Vel, ikke mye strikking å vise fram denne gangen. Men jeg har gjort ferdig enda en Bodø-Glimt-lue som skal gis bort. Og et utall andre prosjekter på gang. Hihi... de kommer en annen gang:-)

Ønsker alle ei fortsatt flott helg, og kos dere uansett hvor dere er og uansett hva dere gjør:-)

16 kommentarer:

 1. Åååå, så fine bilda!
  ååååå så e gleda meg til å sveng pinna ilamme deg! Åååååååå:D

  SvarSlett
 2. Ja, jeg tror du har hatt det travelt, så dette høres fornuftig ut. Viktig å ha tid til noe utenom jobben også;)
  Broren din har blitt en mester å pjoning:D ..har aldri prøvd det selv.
  Nydelige bilder av Nordlys som forlater land.
  Kos deg resten av helga og klemmer fra meg;)

  SvarSlett
 3. Flotte natur bilder. Fin natur du har rundt deg. Godt å sjå at du har tatt til "vettet", for slik du har jobba i det siste det hadde ikkje gått i lengda. Du hadde berre slete deg ut. Så gratulera med fast jobb.

  SvarSlett
 4. Så flott det er hos deg. Men det kan vel være tøft når været står på. Jeg tror du gjorde noe lurt når du bestemte deg for en stilling istedet for to. Du kan ikke slite deg helt ut! Lykke til!

  SvarSlett
 5. Hei.Gratulerer med ny jobb.Som du sier så får du ta en tur på besøk på butikken.Du må bare lytte til kroppen så du ikke møter veggen.Nydelige bilder.Koselig bilde av Ingrid og onkel.Ha en riktig fin Søndag dær i vakkre Nord.Klem fra Bodil som nesten holder på å drukne i regnvann.Flyter inn i kjeller....Men nå er min bedre halvdel kommet hjem til i morgen så da får jeg hjelp til å makka vannet ut....

  SvarSlett
 6. Nydelige naturbilder!! Viktig å ta vare på seg sjølv, vert nok bedre med ein jobb:))

  SvarSlett
 7. Så nydelig natur det er hos deg. Ikke noe rart at du ville hjem igjen. Dette må ha vært et savn. Når det gjelder jobb var det meget fornuftig å lette litt på arbeidsbyrden. En må ikkke slite seg helt ut heller. Livet får da ingen glede, bare jobb. Klem fra meg !

  SvarSlett
 8. Så flotte bilder. Ja det kan være tøft å være flere steder, du har nok gjort et riktig valg, man skal overleve også. Synd broren din flytter da. God helg

  SvarSlett
 9. Heia Bitta;) Du ha no tatt nån kjæmpefine bilda i goværet vi har hatt;D
  Må jo få grattuler med ny jobb også...Da virka som om du ha arbeidt for 2 i sommer....aldrig i ro.. og stadig noe som skjer.... livet tar av og till nye vendinger for oss alle. Jeg mister min jobb pga nedskjæringer.. Men uansett så må du ha en aldeles fortreffelig søndag i regnværet. Eg spekkuler på on eg ska rusle meg en tur ut;)

  SvarSlett
 10. Så mange fine bilder du har tatt. Nei ikke bra å ta netterne til hjelp... Så det er jo kjempebra du har funnet en løsning.

  SvarSlett
 11. Det var nok ein veldig god og fornuftig avgjørelse min venn. du er ikkje gamle dama, men inge tennåring lenger heller. Og ein skal ha litt overskudd tiul andre ting enn jobb og jobb. Familien er viktigst når alt kjem til stykke. jobbe nesten berre natt, så får du nok ganske mye fritid også.
  Herlig bilde av bror din og lisje gullet ditt.

  så kjekt for dere at dere endelig har ein del fint ver. Litt for kaldt til soling og bading men kjekt med fint ver okke som. Ha ein super søndag videre min venn.
  p.s. eg er i mål med bloggrunden :)

  SvarSlett
 12. Du blir savnet på Willumsen, men selvfølgelig er det alt for mye med to jobber. Håper det blir bedre med en jobb og fridager :)

  SvarSlett
 13. Gratulerer med ny jobb. Kan godt forstå at det ble slitsomt å kombinere de to jobbene du hadde. Flotte bilder du har tatt også. Og stilige sko! Ønsker deg en fin uke.

  SvarSlett
 14. Så vakker natur dere har! Jeg blir rent misunnelig når jeg ser sånne bilder :) Høres fornuftig ut med det nye jobbopplegget, viktig å ikke slite deg ut. Og nå kan du jo få tid til å besøke garnbutikken på fritida i steden. Skjønner godt at du ikke har fått tid til så mye strikking i det siste. Ha en riktig god uke, klem Marit

  SvarSlett
 15. Synd at du slutter på W.,Bitta,men det blir nok det beste for deg.
  Det er viktig å lytte til kroppens signaler,og legge opp livet etter det!
  Jeg er også veldig fasinert av hurtigruta,og det sies jo at innseilinga til Ørnes er den vakreste på hele ruta!
  Fra neste uke er jeg hjemme igjen og da MÅ vi få til et pinnemøte!!
  Gode ifrå ho anne :o)

  SvarSlett
 16. Herlig å se så flotte bilder fra kjente trakter :) Gleder meg til å få se det selv i okt.Håper vi kan vandre litt i fjæra og kjenne tanglukta,Bitta.

  SvarSlett