søndag 18. juli 2010

Sommer og sol, og videreføring av tradisjoner:-)


Vi har hatt fint vær i ett par dager nå, og ingen setter vel så stor pris på sol og sommer som oss nordlendinger. Vi er ikke bortskjemte med dager på dager med varme, så når det endelig skjer, så vet vi å nyte det:-) 

Her er ungdommen på Grensen og ser på midnattsola. Selv var jeg ikke med, så jeg vet ikke helt om vi har midnattsol ennå. Men dette bildet er tatt sånn ca rundt kl tolv-ett på natta, og selv om sola tuppa helt ned i havet et øyeblikk, så er det en opplevelse å vitne sol midt på natta:-)


Og sarpingene er ikke feigere enn at de tåler en dukkert i litt kaldt nordlandstemperatur. Vet ikke hvor mange grader elvevannet holdt, men neppe mer enn 14 - 15 grader... Brrr.... 

Er det sommer, så er det sommer:-)


Jeg har etter beste evne forsøkt å få ungdommen interessert i strikking... Min datter Johanne strikket to masker, før hun erklærte at dette var grusomt kjedelig... Venninnene hennes, Ida og Maren, holdt ut litt lengre. Ida strikket faktisk ett pannebånd ferdig, og Maren var riktig så kjekk. Hun strikket både et pannebånd og startet på et skjerf i samme slengen. Og det gikk fort med henne:-) Tror nok at enten har hun et naturlig talent for dette, eller så har hun strikket en god del før...


Jonas forsøkte også, men hvor lenge han holdt ut, vet jeg ikke. Han strikket litt i smug når jeg ikke så det, og det var jentene som klarte å knipse ham i full konsentrasjon.


I dag har jeg vært tante på fulltid for Marcus, og han erklærte plutselig at nå måtte han få pinner av tante for nå skulle det strikkes:-) Og det var helt klart sokker han ville strikke.  Hehe... må le:-) Han forsøkte ivrig å få til samme bevegelser som meg, og holdt ut lenge før han igjen ble opptatt av andre ting...  Vi har hatt en super dag sammen, og i dette øyeblikk ligger han og sover godt i senga mi:-)

Siden sist jeg blogget har jeg hatt mye jobb, og dagene er hektisk med mange i huset. Men jeg må bare berømme de fem 16-åringene som har hatt tilhold her i snart en uke nå. De har vært eksemplariske, og superflinke til å hjelpe til. Når jeg har kommet fra jobb, har de både ryddet og støvsuget, tatt oppvaskmaskinen, hengt opp klær og annet forefallende. Jeg har stått for innkjøpene av mat, og de har laget mat nesten alle dagene. Ikke så veldig avansert mat, men vi har blitt mette og gode alle sammen:-) 
Og ikke minst; de  har vært så blide og fornøyde, og ingen sure miner på noen. Tror jeg må høre om jeg får adoptere dem alle sammen:-) 

Guttene har reist i dag, men de to venninnene til Johanne blir her ei stund til. Den ene drar om ei uke, og den siste blir her på ubestemt tid:-) Det er kjempekoselig:-) 

Tusen takk for besøket, Jonas og Mathias - dere er hjertelig velkomne tilbake:-)

8 kommentarer:

 1. Høres virkelig ut som du har det som plommen i egget ja. Har ein det bra psykisk, blir kroppen blid også. Ikkje alt psyken kan kurere, men den kan virkelig hjelpe til.
  Det er kjekt med masse ungdom i huset. vi har alltid hatt ope hus. til tider har det vore mye ungdom her, litt travelt av og til, men for det meste berre kos. Og stillheten kan vi jo ta att no til fulle hihi.
  Gleder meg til å få meisene mine.
  Vesten er strikka i Silja.Det vert ein kvardagsvest. Men eg ser ikkje vekk fra at eg kjem til å strikke ein i meisegarn også. Likte mønsteret og formen. Da må det bli ein "helga" vest. Men vi får sjå. er så mykje som skal strikkes og eg har jo så mye anna garn. skulle ønske eg kunne ha strikka mye mer.

  så kjekt at dere har hatt sommer noen dager. Midnattsolen er nok eit spektakulært og vakkert syn. håper dere får ha sommeren ei stund til. I dag har vi haust att. Gleder emg til 3 uker med sommer om 5-6 uker.
  Ta vare på dagene og ditt gode humør og form. Stor klem fra meg i sogn

  SvarSlett
 2. Det både ser og hørest ut til at du har hatt fine dager og at du trivest i den nye heimen din!! Fortsett og kos deg og nyt finværet mens du har det,ha ein god dag:))

  SvarSlett
 3. Så koselig med slike flotte ungdommer som du har rundt deg, og det ser ut som strikking kan bli en hobby til flere:D
  Her er det slutt på sola etter to herlige dager, nå regner og blåser det igjen.
  Men greit nok, skal innrede annekset, for på onsdag kommer mine 2 døtre med familie, gleder meg;)
  Kos deg videre og klemmer fra meg;)

  SvarSlett
 4. Så utruleg koseleg!!! Flotte bilete. Og så kjekt når ungdommane bidrar heilt av seg sjølv utan at du treng å be om det. Må vere herleg å kome heim frå jobb til rydda og vaska hus og til ferdig middag. Flotte ungdommar!! Så artige strikkebilete og. ;) Kanskje du har fått nokre av dei hekta på strikking?! :)

  SvarSlett
 5. Så koselig dere ser ut til å ha hatt det, flott at ungdommene har vært flinke til å hjelpe til, kjekke ungdommer fra Sarpsborg, vet du :) Og så morsomt at du har gjort ditt for å føre strikkekunnskapene videre. Marcus blir nok en ivrig strikker etterhvert skal du se :D
  Det er flott å både se og høre at du trives og klarer jobb og fullt hus. Ha det riktig godt og ønsker dere flere fine sommerdager!

  SvarSlett
 6. Så koselige bilder. Ja her strikkes det også blant ungdommen..og jeg mener nå at ungdommen er ikke så ille som noen vil ha det til. Det er mange fantastiske ungdommer rundt omkring.

  SvarSlett
 7. Så herlig med superungdom og superbarn i hus!!! Og jeg smelter helt når jeg ser "de ganske så mye yngre enn meg" strikke!!! Hurra- super innsats, Bitta!!!
  Gode klemmer til deg der oppe i nord- vi lengter nordover vi også, men det blei ingen tur til Helligvær i år...

  SvarSlett
 8. Hei.Koselige bilder.Håper fårmen din er bedre nå.Ikke kjekt med omgansyke.Kjempe koselig att du prøver på å få ungdom å strikke så det ikke går i glemmeboka.Aina hær er ikke så interisert i det.Har vell strikket litt på skolen tidligere.Nydelig bilde fra dær Nord.Virkelig vakkert.Ha en riktig fin Sommer videre.Klem fra Bodil. Tusen takk, tusen takk for garnet igjen.Tengte jeg skal strikke meg ett skjerf av det så har jeg ett minne om deg....

  SvarSlett