fredag 29. april 2011

Litt...sokker, feks? :-)


Ja, hva ellers skulle det være:-)))) 

Paret øverst til venstre heter Just Perfectly, og det har sine grunner. Broren min og jeg farget noe garn i høst, og bl.annet noe Perfect. Nå var det jo på tide å strikke noe av det ene hespet, og her er altså resultatet. 

Disse sokkene har en vridd kile som går over foten, og det satte en ekstra spiss på ellers kjedelige striper. På toppen av det hele, så brukte jeg akkurat 1 nøste Perfect til en sokk, så hva annet kunne de hete enn Just Perfectly?

Mønsteret teststrikkes av flere over det ganske land akkurat nå, bare for å sjekke at jeg har skrevet rett. Strikket dem først, og fant ut etterpå at jeg skulle skrive det ned... Ikke så lurt, det var vanskelig å huske rette veien for fellinger og økninger for kilen, når det skulle være foskjellig fra høyre til venstre sokk...

Til høyre et par svarte Cables in the Night. Fikk en bestilling på to par ankelsokker til en kollega, og deriblandt et par som hun ville ha i svart. Heldigvis er de ferdige nå, men svart skal jeg aldri mer strikke i. Det var skikkelig vanskelig å se hva jeg gjorde.

Par nr 54 og 55 fra 1. juni i år:-)

Bildet under viser en "prøve" jeg gjorde i kveld, etter at en ide bare ramlet ned i hodet mitt. Det blir nok en sokk, og jeg HAR faktisk skrevet og tegnet det ned... Skal ikke i samme fellen igjen:-) Kommer nok om ei stund som ferdig sokk.. eller aller helst som ferdige sokker:-) Har nok av enslige sokker liggende rundt omkring... 

Mysteriesokkene på Hobbyboden er godt i gang, og det er såååååååååååååå kjempeartig. De som strikker er et herlig gjeng, og skravla går hele tiden:-) Flinke er de, og de skryter uhemmet av mønsteret:-) Veldig koselig! Mandags kveld er det utsending av del 2, og de fleste er vel allerede ferdig med del 1. Noen har startet flere like par, og det er jo moro. Må høre med dem om jeg kan få vise noen bilder her i bloggen av sokkene etterhvert, det blir en anseelig mengde i forskjellige farger:-)

11 kommentarer:

 1. Klart man må skryte av mønstret, dette er ju så artig. Jeg syns de grønne sokkene du nå har begynnt med og ser spennendes ut, du er såå flink.
  Jeg er en av de som ikke har skjønt att dette med sokkestrikking sku være så spesiellt, men muligens jeg har snudd nå. Man må nok bare komme igang og føle at man mestrer det. Er godt igang med venstresokken av just perfectly. Dette mønstret passer meg perfekt, enkelt, raskt og litt mer en bare en sokk.
  Gleder meg til neste clue på mysteriesokken og mønster på den grønne!!

  Pernilla (Pippi/Pillan) Kjært barn har mange navn, hi hi.

  SvarSlett
 2. Det er så morsomt det med mysteriesokkene dine. Håper eg får se noen par.
  Svart er vanskelig å strikke mønster i ja. Men det er kanskje like godt å ha svarte sokker helt enkle og svarte.
  Bare sokker på deg for tida. Men ein kan jo ikkje klare alt. Spennde dei sokkene med eige farga garn. farga det i striper?
  Håper formen er noen lunde og at du blir kvitt migrenen. Har ein kar her som også har fått att skikkelig migrene. veldig lenge siden han ahr hatt det så ille. Men det går vel over her og.
  Ha ei flott helg min venn. klem

  SvarSlett
 3. Så flink du er og sokkene var kjempefine:)

  SvarSlett
 4. Du er bare herlig:O)..og råflink!!
  Jeg har strikket babyluer i det siste, men har tatt opp igjen tunikaen med Wollmeise, den er jeg virkelig spent på;)
  Jeg er på hytta, sola skinner og det er bryllup; mye for en solhungrig royalist:O)
  Nyt dagen og helga, klem fra meg;)

  SvarSlett
 5. Er helt IMPONERT over alle ideène du har!!
  Utrolig flotte/NYDELIGE sokker blir det også!!!
  KOS DEG!!

  Ha ei herlige helg og NYYYT den!

  Go`klem fra Vibbedille ;))

  SvarSlett
 6. Du har laga utrolig mange fine mønster. Jeg håper på å få mønsteret på de nederste når du blir ferdig med det. Kan teststrikke det for deg jeg. Nydelig grønnfarge. Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 7. Det er så morsomt med mysteriesokkene, flott at du tar deg tid til dette :) Luene jeg hekler har litt forskjellig antall masker i opplegget. Jonas sin er det 66 masker på, men den ble for trang til Malin og meg, var oppe i noenogsytti på den som Malin har på. Alle garntypene jeg har brukt er omtrent like tykke, men det fine med å starte nede på luen er jo at man bare måler etter et par omganger. Lett å justere til rett vidde når det ikke blir så mye å rekke opp :)

  SvarSlett
 8. Jeg sier det bare du har virkelig grunn for at vi bodendamer skryter av deg:) Du er kjempeflink til å lage mønster.
  Kos deg med sokkestrikkingen videre, og så får vi andre bare sitte på kanten og vente til mandagskveld (tirsdag) før vi får fortsette;)

  SvarSlett
 9. Dine mønster er flotte, og disse sokkene var fine:)

  SvarSlett
 10. Flotte sokker, du er så flink med disse mønstrene. :-))
  Gleder meg til neste clue på mysteriesokkene! :))
  Mine Just Perfectly blir blogget om et øyeblikk, forresten.. :))

  SvarSlett
 11. Kjempefine sokkar! Du er berre heilt fabelaktig på sokkemønster altså. Klart ein må skryte av mønsteret på Mysteriesokkane. Eg har ikkje begynt på dei enno, men reknar med å starte i løpet av dagen. Gler meg kjempemykje!!

  SvarSlett