lørdag 18. desember 2010

EM-genseren er ferdig, og ei julegavelue også


Der var EM-strikken i mål, dvs at jeg hekler ikke den hersens sinte fuglen som jeg tenkte. Genseren var viktigst, for det er vinter og Ingrid trengte ny ullgenser. Jeg er fornøyd med resultatet selv om jeg bare komponerte striper i hytt og pine, men den ble jo ganske bra. 

Ingrid selv har ikke prøvd den ennå, men på mandag når hun kommer hjem, må hun gjennom en aldri så liten fotoshoot. 
Garnet ble godt og mykt etter vask, og etter litt Milo skyllemiddel tilsatt. 

Men hva skal genseren hete? Jeg liker jo at alle mine strikkerier har et navn, men jeg klarer ikke komme på noe....
Kom med forslag!


Denne babylua har jeg satt sammen av en halsoppskrift og lua Pixie. Jeg har funnet norsk oppskrift på denne lua på denne bloggen, men nå klarer jeg ikke å finne akkurat rette blogginnlegget for å linke direkte til det.

Nok om det, det er en julegave fra min sønn dette, og skal i en pakke sammen med et par babysokker som jeg har vist fram tidligere. Pixieluehalsen er strikket i Drops Merino Extra Fine, og er veldig elastisk så dette blir nok en vokselue. 

Modellen på bildet er en kaffekanne - man tager hva man haver, og jeg har jo ingen baby som kunne være modell:-)))) 

Fortsatt god advent, kjære bloggvenner! Ennå lenge til jul:-))))

3 kommentarer:

 1. Så flittig du er Bitta;) Her i huset er det ikke strikka på mange daga. Har blitt angrepet av div uhumskheter fra alle kanter, så horisontalen har vært den mest brukte stillinga. Men med antibiotika må det vel etterhvert bli bedre;) Lykke til videre med julegaveproduksjonen;)

  SvarSlett
 2. To innlegg fra deg sånn tidlig på morgonen. Og så skrev du så fin kommentar på min blogg mens vi var på facebook sammen. Takk for den. Stubbenissen er min venn. Og eg har lovd at han skal få vere heilårsnisse.
  håndballgenseren til Ingrid vart kjempefin. Det som er såg reit når mønsteret vert til undervegs, er at da er det ingen som har heilt maken.
  Den babylua var jo megasmart da. Flinke dama.
  Du søv godt no håper eg. Eg må finne frem eit litt vanskelig strikk til håndballkampen elelr ett strikk som eg må sjå på pinnen masse. For eg klarer ikkje å sjå på. Nifst.
  God kamp klem skjønne skapning

  SvarSlett
 3. Skal si jeg fikk det travelt her inne;)
  Flott genser, og denne lua var kjempefin! Skal prøve å finne mønsteret, jeg har et selv, men ikke med den halsen.
  Klemmings;)

  SvarSlett